YAŞAM - YEME - İÇME

Limonlu kurabiye tarifi

Limonlu kurabiye tatlı ve ekşinin muhteşem uyumunu her ısırıkta tadacağınız dışı kıtır, içi yumuşacık bir tarif. Vacilando şefi Özge Kırış püf noktalarıyla anlattı.

profil
BT Ekip
3.02.2021
Limonlu kurabiye tarifi
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1-2 limon
  • 1+ 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • Üzeri için toz şeker

  • Un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu eleyerek bir kapta karıştırın.
  • Limonun kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. 
  • Şeker ve limon kabuklarını karıştırıp tereyağı ile çırpın.
  • Yumurta ve limon suyunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kuru karışımı yavaşça ekleyip hamuru birleştirin.
  • Elinizle eşit parçalar bölüp avuç içinizde yuvarlayın ve toz şekere bulayın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8 dakika pişirin.

 

Bonus: Çatlak kurabiye nasıl yapılır?


Önceki ve Sonraki
Haberler