YAŞAM - YEME - İÇME

Lübnan mutfağından Sish Barak tarifi

Rusların pelmeni mantısıyla Lübnan’ın meşhur yemeği Sish Barak çorbasını yapıyoruz! Bu sayede uzun uzun mantı açmakla da uğraşmıyoruz. Okan Filizçay, raflarda satılan bu hazır mantıların ıspanaklı olanlarını da tercih edebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
22.09.2024
Lübnan mutfağından Sish Barak tarifi

1 su bardağı = 200 ml 

 

  • 1 paket (450 gr) hazır Pelmeni mantı (dana kıyma) 
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası 
  • 100 ml ılık su 
  • 600 gr yoğurt (yoğun kıvamda olmalı) 
  • 1 tutam maydanoz 
  • 5-6 diş sarımsak 
  • Tuz, karabiber, kuru nane (arzu edildiği miktarda) 

Mantılarımızı 180 derecede ısınmış fırına 35 dakikalığına göndermekle işe başlıyoruz. 

Bu sırada sarımsakları ısınan yağa atıp kokusu çıkmaya başlayınca da çok ince doğradığımız bir tutam maydanozu ilave ediyoruz. Bu ikiliyi yakmamaya özen gösterelim. 

Diğer tarafta yoğurdu çırpmaya başlıyoruz. Pürüzsüz hale gelince suyla açtığımız nişastayı karıştırıyoruz. 

Tenceremize yoğurdu alıp kısık ateşte durmadan karıştırıyoruz. Bu aşamada karıştırmayı bırakmayalım, tuz atmayalım ve ateşin derecesini artırmayalım; yoksa yoğurt kesilir. 

Isınan karışıma önce mantıları sonra da sarımsaklı maydanozu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Kıvamı sizin için çok yoğunsa dikkatlice azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz.  

Son olarak da baharatları ekleyebilirsiniz.  

Ben orijinalinde olduğu gibi çam fıstığıyla servis ettim. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun. 


Önceki ve Sonraki
Haberler