Mantılarımızı 180 derecede ısınmış fırına 35 dakikalığına göndermekle işe başlıyoruz.
Bu sırada sarımsakları ısınan yağa atıp kokusu çıkmaya başlayınca da çok ince doğradığımız bir tutam maydanozu ilave ediyoruz. Bu ikiliyi yakmamaya özen gösterelim.
Diğer tarafta yoğurdu çırpmaya başlıyoruz. Pürüzsüz hale gelince suyla açtığımız nişastayı karıştırıyoruz.
Tenceremize yoğurdu alıp kısık ateşte durmadan karıştırıyoruz. Bu aşamada karıştırmayı bırakmayalım, tuz atmayalım ve ateşin derecesini artırmayalım; yoksa yoğurt kesilir.
Isınan karışıma önce mantıları sonra da sarımsaklı maydanozu ilave edip karıştırmaya devam edelim. Kıvamı sizin için çok yoğunsa dikkatlice azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz.
Son olarak da baharatları ekleyebilirsiniz.
Ben orijinalinde olduğu gibi çam fıstığıyla servis ettim.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.