YAŞAM - YEME - İÇME

Mayasız, patatesli lokum ekmek

Bu ekmekleri yaparken mayalamayla uğraşmayacaksınız! İçi yumuşacık, dışı çıtır patatesli lokum ekmeklerin evde nasıl bittiğini anlamayacaksınız. Okan Filizçay, çocuklarınızın beslenme çantasına koyabileceğiniz bu ekmekleri dondurucuda saklayabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
1.09.2024
Mayasız, patatesli lokum ekmek

Tarife göre yaklaşık 1.5 standart fırın tepsisi çıkıyor. 

 

  • 4-5 adet orta boy patates 
  • 250 gr un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

 

Üzeri için: 

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Bir tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak püresi

Patateslerimizin kabuklarını soyup haşlamakla işe başlıyoruz. 

Haşlanan patateslerin suyunu süzüp güzelce eziyoruz. Yukarıda verdiğim malzemeleri ilave edip hamur haline getiriyoruz. 

Yapışkan bir hamur olacaktır. Ara ara un ilave edebilirsiniz.

Hamuru iki beze haline getirip iki ayrı silindir elde ediyoruz. Bıçak ya da hamur kesiciyle eşit parçalar halinde bölüyoruz. 

Hamur parçalarını kaynamış suda 3 dakika haşlayıp fırın tepsisine sıralıyoruz.

Önceden alt üst 180°’de ısıtılmış fırına yaklaşık 50 dakikalığına gönderiyoruz. 45 dakikadan sonra kontrollü şekilde pişirmeye dikkat edelim.

Üzeri için; tereyağını eritip doğranmış maydanoz ve sarımsağı karıştırıyoruz. Fırından çıkınca sıcak ekmeklerin üzerine sürüyoruz. (Ben direkt sade olarak da çok seviyorum)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun. 


Önceki ve Sonraki
Haberler