Sos için:
Sosumuzu yapmakla işe başlıyoruz. Sos tavasında tereyağını eritip üzerine unu atıyoruz. Un hafiften kavrulmaya başlayınca tüm baharatları ilave ediyoruz. Salçayı da ekliyoruz. Macun kıvamına gelince domates sosu ve suyu döküyoruz. Orta ateşte, üzerinde kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz.
Geniş bir tavada ısınan sıvı yağda soğanları ve biberleri yumuşatıyoruz ve kıymamızı atıyoruz. Eti ve sebzeleri karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde etin suyunu bırakmasını bekliyoruz. Pişen ete karabiber, tuz ve fasulyeleri atıp birkaç dakika daha pişiriyoruz.
Son adımda hazırladığımız malzemeleri borcamda buluşturuyoruz.
Borcamın tabanına biraz sostan dağıtıyoruz. Lavaşlarımızın içini kıymalı harçla doldurup rulo yapıyoruz. Borcama ruloları sıralıyoruz.
Ruloların üzerine biraz sos ve kaşar gezdirip alt üst 180 derecede ısınmış fırına 10 dakikalığına gönderiyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.