YAŞAM - YEME - İÇME

Meksika mutfağından Enchilada tarifi

Baharatlı sosu ve pratik oluşuyla Meksika mutfağından Enchilada, damak zevkimize çok uyuyor. Baharatı abartmak size kalmış. Okan Filizçay, bu dürümleri tavuklu ve sebzeli de yapabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
22.12.2024
Meksika mutfağından Enchilada tarifi
  • 5 adet mini lavaş 
  • 400 gr kıyma 
  • 2 adet orta boy kuru soğan 
  • 2 adet kapya biber ya da Şili biber 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 1.5 su bardağı Meksika fasulyesi 
  • 200 ml rendelenmiş kaşar peyniri 

 

Sos için: 

  • 200 ml domates sos 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı zerdeçal 
  • 1 çay kaşığı kekik 
  • 200 ml et suyu (normal su da kullanabilirsiniz) 

Sosumuzu yapmakla işe başlıyoruz. Sos tavasında tereyağını eritip üzerine unu atıyoruz. Un hafiften kavrulmaya başlayınca tüm baharatları ilave ediyoruz. Salçayı da ekliyoruz. Macun kıvamına gelince domates sosu ve suyu döküyoruz. Orta ateşte, üzerinde kabarcıklar çıkana kadar pişiriyoruz. 

Geniş bir tavada ısınan sıvı yağda soğanları ve biberleri yumuşatıyoruz ve kıymamızı atıyoruz. Eti ve sebzeleri karıştırıp kısık ateşte kapağı kapalı şekilde etin suyunu bırakmasını bekliyoruz. Pişen ete karabiber, tuz ve fasulyeleri atıp birkaç dakika daha pişiriyoruz. 

Son adımda hazırladığımız malzemeleri borcamda buluşturuyoruz. 

Borcamın tabanına biraz sostan dağıtıyoruz. Lavaşlarımızın içini kıymalı harçla doldurup rulo yapıyoruz. Borcama ruloları sıralıyoruz. 

Ruloların üzerine biraz sos ve kaşar gezdirip alt üst 180 derecede ısınmış fırına 10 dakikalığına gönderiyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler