1su bardağı: 250 ml
Kek hamuru için oda sıcaklığında tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine yumurta, vanilya, limon kabuğu rendesi ve sütü de ilave edin. Bu aşamada kesik kesik görünebilir, sorun değil. Son olarak un, kabartma tozu ve tuz ilavesi yapıp hepsini karıştırın. Kalın bir hamur olmalı, sıvı olursa meyveler dibe çöker. Denemek için hamurun üzerine bir minik meyve parçası atın yüzeyde sağlam kalıyorsa kıvamı iyidir. Kalmıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili kalıbınıza kek harcını döküp üzerini bol bol meyve ile kaplayın. Un, yağ ve şekeri bir kaseye alıp parmak uçlarınızla birbiri içinde ufalayarak kırıntı haline getirin. Meyvelerin üstünü bu iri bulgur görünümlü kırıntılarla kaplayın.
Önceden ısınmış 170 derece fırında, yaklaşık 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun.