• 1 paket pipette (bukle makarna)
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı un
• 2 su bardağı soğuk süt
• 1 adet yumurta sarısı
• 1,5 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
• 1/2 (yarım) su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
• 1 çay kaşığı muskat
• Tuz, Karabiber
Püf Noktaları
Makarnanın haşlama süresini damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz fakat fırına gireceği için lütfen çok haşlamamaya özen gösteriniz. Sosu içine çekmesi için makarnayı soğuk su ile durulamayın.
Nasıl Yapılır?
1. Derin bir tencerede suyu kaynatın. Arzuya göre zeytinyağı eklediğiniz kaynar suda makarnayı, 6-7 dakika kadar haşlayın.
2. Makarnanın peynirli sosu için; tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin.
3. Hafif rengi kararmaya başlayınca içerisine unu ilave edin ve kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar 1-2 dakika kadar kavurun.
4. Kavrulan una soğuk sütü azar azar katıp, topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın.
5. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynatın. Muskatı damak zevkinize göre ilave edin. ( Muskatı çok eklememeye özen gösterin çünkü yemeğinizin tadını bir tık acılaştırabilir.)
6. Ocaktan aldığınız sos karışımını ılıması için 3-4 dakika kadar bekletin.
7. Yumurta sarısı, rendelenmiş cheddar peyniri ve mozarella peynirini ekleyin.
8. Peynirler sosun kendi sıcaklığında eriyene kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırmayı sürdürün. Karışımınızın homojen bir kıvam elde etmesine özen gösterin.
9. Haşlanan makarnayı, suyunu süzdükten sonra sos karışımı ile harmanlayın.
10. Isıya dayanıklı bir fırın kabına ya da minik ısıya dayanıklı tencerelere alıp, üzerini düzelttiğiniz peynirli makarnayı önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. (Ben siyah küçük kaplara koyup porsiyon olarak servis etmek istedim. Siz de evinizde dilerseniz bu küçük kaplarda servis etmek isterseniz Arma House'da bu ürünleri bulabilirsiniz.)
11. Peynirler eriyip, üzeri hafif bir şekilde kızardığı zaman fırından çıkartıp bir bütün halinde üstlerine birer adet Kaçar peyniri koyup sadece üstleri kızarsın diye fırınınızın en üst katmanına yerleştirin. Bu şekilde yaklaşık 2 dakika, üzeri hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Hazırladığınız makarnayı fırından alıp sevdiklerinize servis edebilirsiniz.