Muzu kim sevmez ki! Ama genelde evlerde muzlar, daha bitirmeye vakit bulamadan kararıp yumuşarlar. O zaman da onları değerlendirme vakti gelmiş demektir. Siz de bu hafta sonu, evinizdeki kararıp yumuşamış muzlarla çok lezzetli bir kek yapabilirsiniz. İşte lezzetli mi lezzetli bir muzlu kek tarifi...
Derin bir kabın içerisine kararmış muzları parça parça koyun ve toz şeker ile çırpın.
Muzlar tamamen şeker ile karışmış ve muzlar erimiş olmalıdır.
Ardından içerisine yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin.
İçerisine toz malzemeleri ekleyip bir tur karıştırın ve ardından sıvıyağ ekleyin.
Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanıp unlanmış baton ya da dilimli kek kalıbına karışımı dökün ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Ilık şekilde ya da soğuduktan sonra servis edin.
Not
Muzlarınızı tamamen sıvılaşıncaya kadar karıştırın ve sonraki karışımlarda fazla çırpmayın.
Unun glüteni çıkarsa kekiniz yumuşak olmayabilir.
Sıvıyağı en son ekleyin ve kalıba koyun.
Fırında kekiniz 25 dakikanın sonunda fazla renk almış olur ise 175 dereceye indirin ve içini çeke çeke pişmesini sağlayın.
Kekin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz.