- Bir mutfak kabı içerisinde muzu ezip şeker ile karıştıralım.
- Ardından toz malzemeleri bir kasenin içerisinde karıştıralım.
- Muzlu olan karışımın içerisine Hindistan cevizi yağını veya zeytinyağını ekleyelim.
- Karışımın içerisine toz karışımları da ekleyip elimizle veya tezgah üstü mikserde özleşinceye kadar yoğuralım.
- Hamur toparlanınca içerisine damla çikolataları ekleyelim.
- Elimizle veya dondurma kaşığı ile küçük toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine hafif bastırıp şekil verelim.
- 170-180 derece fırında 15-20 dakika arası pişirelim. Fırından fırına değişiklik olacağı için kenarları hafif kızarınca alalım.
- Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Not: Kurabiye hamuru sert olursa içerisine biraz daha yağ ve muz ekleyebilirsiniz. Tam buğday unu tercih edildiği için sert olabilir. Un seçimi tamamen size ait, dilerseniz beyaz un ya da benzeri un kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.
Bonus: Çikolatalı vegan turta tarifi