YAŞAM - YEME - İÇME

Panna Cotta nasıl yapılır?

İtalyan mutfağının sevilen tatlısı Panna Cotta nasıl yapılır? Vacilando Şefi Özge Kırış, sütlü, hafif ve glutensiz bir tatlı arayanlar için paylaştı...

profil
BT Ekip
21.04.2021
Panna Cotta nasıl yapılır?

Panna cotta, İtalyanca pişmiş krema anlamına gelir. Kendiliğinden glutensiz olan bu tatlıyı dilerseniz Hindistan cevizi kreması ve sütü ile hazırlayıp bal, pekmez, agave ya da Hindistan cevizi şekeri ile de tatlandırabilirsiniz. Yaprak jelatin yerine agar agar kullanarak rahatlıkla glutensiz, rafine şekersiz ve vegan, ayrıca çok lezzetli bir tatlı olarak sunabilirsiniz.


Malzemeler

  • 1.5 su bardağı krema
  • ⅔ su bardağı süt
  • 2.5 yaprak jelatin
  • 4 çorba kaşığı şeker
  • 1 tutam vanilya

 

Çilek Sos

  • ½ su bardağı çilek (ayıklanmış)
  • 1 çorba kaşığı şeker

  • Jelatinleri buzlu suya koyup yumuşatın.
  • Krema, süt, şeker ve vanilyayı bir sos tenceresinde kenarları fokurdayıncaya kadar karıştırarak ısıtın.
  • Tencereyi ateşten alıp biraz soğutun.
  • Yumuşamış jelatini içine ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Karışımı kalıplarınıza porsiyonlayın.
  • Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin sonrasında bir gece dolapta bekletin.
  • Çilek ve şekeri bir tavada şeker eriyip çilekler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Bir süzgeçle ezerek süzün ve soğutun.
  • Servisten hemen önce düz tabanlı bir kabı sıcak su ile doldurun.
  • Panna Cotta kalıplarınızı teker teker kenarları ayrılacak kadar ısıtın.
  • Bir tabağa ters çevirin.
  • Üzerine çilek sosunuzu dökün.
  • Dilediğiniz gibi süsleyin ve servis edin.

 

Bonus: Eve servis en iyi 10 sütlü tatlı


Önceki ve Sonraki
Haberler