Çikolata otoriteleri bitter, sütlü ve beyaz çikolatanın ardından ‘pembe çikolata’yı keşfetti. Bu çikolatanın hem karakteristik pembe rengi, hem de adı Ruby kakao çekirdeğinden geliyor. Herhangi bir meyve aroması veya gıda boyası içermeden özgün bir işleme sürecinden geçirilerek üretiliyor. Ruby çikolatada böğürtlenin damakta bıraktığı meyvemsi ekşilik ile kakaonun tatlığı bir araya geliyor.
Ruby’nin keşfini sağlayan Çikolata Şefi Martin Diez, pembe çikolatanın etkileyici hikayesini Magnum’un düzenlediği bir davette anlattı. Ruby, Fransa ve Belçika’da yer alan Barry Callebaut bünyesindeki 28 AR-GE merkezi ve the Jacobs University işbirliğinde 13 yıl süren çalışmalar sonucu keşfedildi. Pembe çikolata, bitter, sütlü ve beyaz çikolatadan farklı olarak tamamen yeni bir lezzet deneyimi sunuyor.