YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik bayram tatlısı: Mini baklava kapları

Baklavanın en en en pratik haliyle bayram tatlıları arasında başrol olabilecek kadar lezzetli bir tarif. Kıtır kıtır ve öyle hafif ki bir tanesiyle asla yetinemiyorsunuz! Misafirleriniz ba-yı-la-cak!

Pratik bayram tatlısı: Mini baklava kapları
Pratik bayram tatlısı: Mini baklava kapları
Şipşak yapılabilecek tatlılar yaratmak için mutfakta fazlasıyla denemeler yapıyorum. Özellikle bayram telaşında ve sıcaklarda mutfakta geçirdiğimiz vakti aza indirgemek için hem lezzetten ödün vermeyecek, hem misafir sofralarımıza hitap edecek, hem de olabildiğince pratik tatlar peşindeyim. Bu tarif ise tam anlamıyla bu amaca hitap ediyor!

5 kat üstüste dizdiğiniz baklava yufkalarından mini kaplar pişirdikten sonra içini kuruyemişli karışımla dolduruyorsunuz ve kısa süreli son fırınlamadan sonra hazır. İster akşam yemek sonrası çay keyfinize eşlik etsin, ister misafir sofralarınızı şık sunumuyla şenlendirsin. Yufkadan yaptığınız kapların içini ister sebzeli karışımla doldurup ara sıcak şeklinde, ister doğranmış meyvelerle meyve salatası, ister kahvaltı için mozzarella ve domatesli olarak da hazırlayabilirsiniz. Çeşitlendirmeye çok müsait, her şekilde de harika oluyorlar.

Bayıldığım bu mini baklavaların siz de bağımlısı olacaksınız! Fırından çıkar çıkmaz servis edecekseniz tepesine bi top kaymaklı dondurma kondurmayı unutmayın.
 


Önceki ve Sonraki
Haberler