YAŞAM - YEME - İÇME

Pratik çıtır lahmacun tarifi

Çıtır çıtır şipşak yapabileceğiniz mini lahmacunları sofranızda ara sıcak olarak servis edebilirsiniz. Ayrıca Okan Filizçay, ruloları pişirmeden dondurucuda muhafaza edip istediğiniz zaman bölerek pişirebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
14.09.2025
Pratik çıtır lahmacun tarifi
  • 1 orta boy domates 
  • 1 kuru soğan 
  • 1 kapya biber 
  • 1 yeşil biber 
  • 1 tutam maydanoz 
  • 3 diş sarımsak
  • 300 gr kıyma
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, toz biber, kimyon
  • Milföy hamur

Kıyma ve baharatlar hariç tüm malzemeleri robottan geçirip kalan malzemeler güzelce karıştırıyoruz.

Üç adet dikdörtgen milföyü yan yana birleştiriyoruz. (Biraz buzunun çözülmesini bekleyelim)

İç harcı hamura dağıtıp rulo yapınca eşit parçalara bölüyoruz. Daha sonra fırın tepsisine dizip üzerine düz tabanlı bardakla ya da parmaklarımızla bastırıyoruz.

180°’de alt üst ısınmış fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler