Malzemeler
• Yarım kilo domates,
• 1 bardak sebze suyu,
• 2 dilim tost ekmeği,
• 1 dilim eski kaşar,
• 5-6 arpacık soğan,
• 2 diş sarımsak,
• 2 dal taze kekik,
• Tuz ve karabiber
• Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
• İlk olarak domatesleri fırında kurutmak için; yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve üzerine zeytinyağı gezdirin.
• Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin ve ortalama 30 dakika pişirin.
• Bu sırada tost ekmeklerini doğrayın ve üzerine tuz, karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirip onları da fırına verin.
• Bir tavada sarımsak ve soğanları zeytinyağında soteleyin.
• Fırında kurutulmuş domatesleri de içerisine ekleyin ve biraz daha soteleyin.
• Ardından tuz ve karabiber serpin ve sebze suyunu da ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın.
• Piştikten sonra çorbayı blender’dan geçirip süzün.
• Üzerine kaşar serpin ve kurutulmuş ekmekler ile birlikte servis edin.
Malzemeler
• 800 gram kuzu eti (kuzu kol tavsiye edilir),
• 2 bardak su,
• ¼ bardak un,
• 3 çorba kaşığı tereyağı,
• ¼ bardak sıvıyağ,
• 10 adet arpacık soğan,
• 3 adet yumurta,
• 2 bardak süzme yoğurt,
• Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
• Tavayı ocağa alın ve altını açın.
• Sıvıyağı tavaya alın ve ısıtın.
• Yağ ısınınca kuzu etlerini tavaya alın ve her iki tarafını da mühürleyin.
• Ardından arpacık soğanları ve daha sonra suyunu da ilave edin.
• Tavadaki malzemeleri bir fırın kabına aktarın.
• Bir kasede unu, yumurtaları ve yoğurdu birleştirip güzelce harmanlayarak çırpın.
• Etin suyundan 1.5 bardak alın ve sosun içerisine yavaş yavaş dahil edin.
• Sosu etlerin üzerine gezdirin ve fırın kabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
• Ortalama 15 dakika, etler güzelce yumuşayana kadar pişirin.
Malzemeler
• 100 gram lor peyniri,
• 2- 3 çorba kaşığı kaşar (rendelenmiş),
• Dereotu,
• 6 adet Girit kabağı,
• 100 gram beyaz peynir,
• Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
• Girit kabaklarının içini hafifçe oyun.
• Bir tencerede az su ile birlikte yaklaşık 10 dakika hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.
• Bu sırada peynirleri bir kaba alın ve kıyılmış dereotunu da ilave edip güzelce karıştırın.
• Kabakları tencereden alın ve içlerini peynirli harç ile doldurun.
• Kabakları bir fırın tepsisine dizin.
• Üzerlerine zeytinyağı gezdirin ve kapaklarını kapatıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin.
• Yaklaşık 15 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra servis edin.
Malzemeler
• 1 litre süt,
• 1 çay kaşığı tereyağı,
• 1 bardaktan 2 parmak az şeker,
• Altı için çıtır kadayıf,
• Üzeri için Antep fıstığı,
• 1 çay kaşığı sakız,
• 1 bardak un
Nasıl Yapılır?
• Tencereyi ocağa alın ve altını açın.
• Un ve şekeri tencereye aldıktan sonra sütünü de ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin.
• Muhallebi kıvamına gelince sakızı da ilave edin ve altını kısık 2 dakika daha pişmeye bırakın.
• Altını kapattıktan sonra tereyağını da ilave edin ve biraz daha çırpın.
• Kuplara önce çıtır kadayıfları, üzerine muhallebiyi ve son olarak da Antep fıstıklarını serperek servis edin.