1 su bardağı: 200 ml
Kalıp 20 cm
Kırıntı hamuru için:
Kreması için:
Üzeri için:
File badem ve pudra şekeri
İşe hazır pudingimizi pişirmekle başlıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz.
Hamur için, verilen tüm kuru malzemeleri karıştırıp yağı ekliyoruz. Yağı elimizle parçalarken her tarafını unla kaplıyoruz.
Yumurta sarısını da ekleyip bu şekilde kum gibi bir hamur elde ediyoruz.
Yağladığımız kalıba %70’ini alıyoruz. Kenarları ve tabanı dağınık şekilde kaplıyoruz. Taban kısmını biraz elimizle bastırabiliriz.
180 derecede alt üst ısınmış fırına yaklaşık 30 dakikalığına gönderiyoruz.
Bu sırada kremayı pudra şekeri ile çırpıp kabartınca pudingle karıştırıyoruz.
Ön pişirim yapılmış kırıntı hamurumuzun içini pudingle doldurup kalan kırıntı hamurla üzerini kaplayıp fırına tekrar gönderiyoruz. Bu şekilde de aynı fırın ayarıyla en az 30 dakika pişiriyoruz; üzerinin hafiften kızarması yeterli olacaktır.
Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirmeyi unutmayalım.
Üzerini de file badem ve pudra şekeriyle süslerseniz şahane olur.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.