YAŞAM - YEME - İÇME

Pudingli kırıntı kek tarifi

Kıyır kıyır kırıntı hamur içinde akışkan lezzetli kremalı puding… Kulağa muhteşem geliyor değil mi? Misafirleriniz bu tatlıya bayılacak! Okan Filizçay, üzerini file bademle süslemenizi öneriyor

profil
BT Ekip
25.05.2025
Pudingli kırıntı kek tarifi

1 su bardağı: 200 ml

Kalıp 20 cm

 

Kırıntı hamuru için:

  • 500 gr un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 200 gr margarin ya da tereyağı (soğuk olmalı)
  • 2 yumurta sarısı

 

Kreması için:

  • 1 paket toz puding (bunun için 3.5 su bardağı süt). Ben muzlu puding kullandım; vanilyalı ya da herhangi sevdiğiniz bir pudingi kullanabilirsiniz.
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri 

 

Üzeri için: 

File badem ve pudra şekeri 

 


İşe hazır pudingimizi pişirmekle başlıyoruz. Soğuması için bir kenara alıyoruz. 

Hamur için, verilen tüm kuru malzemeleri karıştırıp yağı ekliyoruz. Yağı elimizle parçalarken her tarafını unla kaplıyoruz.

Yumurta sarısını da ekleyip bu şekilde kum gibi bir hamur elde ediyoruz. 

Yağladığımız kalıba %70’ini alıyoruz. Kenarları ve tabanı dağınık şekilde kaplıyoruz. Taban kısmını biraz elimizle bastırabiliriz.

180 derecede alt üst ısınmış fırına yaklaşık 30 dakikalığına gönderiyoruz.

Bu sırada kremayı pudra şekeri ile çırpıp kabartınca pudingle karıştırıyoruz.

Ön pişirim yapılmış kırıntı hamurumuzun içini pudingle doldurup kalan kırıntı hamurla üzerini kaplayıp fırına tekrar gönderiyoruz. Bu şekilde de aynı fırın ayarıyla en az 30 dakika pişiriyoruz; üzerinin hafiften kızarması yeterli olacaktır.

Buzdolabında en az 5-6 saat dinlendirmeyi unutmayalım.

Üzerini de file badem ve pudra şekeriyle süslerseniz şahane olur.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler