Bu enfes kahveyi yapmak iki aşamadan oluşuyor:
1. "Balkabaklı kek baharat karışımı" hazırlıyorsunuz. 5 çeşit baharattan oluşan bu karışımdan kalanı ise saklayıp tüm sonbahar ve kış aylarında pişirdiğiniz keklerin içine de koyabiliyorsunuz.
2. Bu kahvenin olmazsa olmazı olan "balkabaklı şurup" hazırlıyorsunuz. Ve bu şurubun içine hazırladığınız baharat karışımından koyuyorsunuz. En güzel tarafı ise; bu şurubu pişirdikten sonra yaklaşık 2 hafta buzdolabında tazeliğini koruduğu için aklınıza her estiğinde balkabaklı latte'nizi yapıp tadına varıyorsunuz.
Dolayısıyla tek pişirmelik bir tarif olmadığı için oldukça tercih edilesi! Baharat karışımının içinde aromasını sevmediğiniz bir çeşit varsa onu eleyebilirsiniz. Bu tarifi bir kez uyguladıktan sonra damak zevkinize göre sütünü, şekerini, kahve miktarını ayarlayabilirsiniz.
Çırpılmış krem şanti, üzerine akıtılmış karamel ve hafif serpilmiş tarçınla birlikte size battaniyenizin altında geçirdiğiniz sonbahar akşamlarında eşlik edecek şahane bir kahve…