Malzemeler
-1 adet soğan
-1 adet küp şeklinde doğranmış patates
-350 gram kıyma ( tam ya da az yağlı size bırakıyorum)
-2 adet kırmızı biber
-2 dal taze kekik
-1 çay kaşığı toz paprika
-1 kase rendelenmiş çedar peyniri
-1 kase rendelenmiş kaşar
-Zeytinyağı
-Tuz ve karabiber
Yapılışı
1- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2- Soğanları ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun. Renkleri hafif dönünceye dek kavurma işlemini sürdürün.
3- Kıymayı ilave edip kavurma işlemine devam edin.
4- Küp küp doğramış olduğumuz patatesleri de karışıma ekleyip. 2 çay kaşığı toz paprikayı ve 2 dal kekiği de ilave edip orta ateşte pişirin.
5- Son olarak çedar peynirinin yarısını ekleyip tavada 5-6 dakika daha pişirin.
6- Bor camın içerisini eşit miktarda yağlayıp patates karışımını buraya aktarın.
7- 180 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Arada bir kere açıp kalan çedar ve kaşar peynir rendesini de üzerine ilave edin.