Malzemeler
-6 adet kabukları soyulmuş havuç
-1 adet soğan
-1 adet defne yaprağı
-1 adet kırmızı biber
-2 adet sarımsak
-1 demet kekik
-1 su bardağı süt
-3 su bardağı et suyu
Terbiyesi için: 1 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet limon
Üzeri için: 1 yemek kaşığı krema, 1 demet taze kişniş, 1 adet rendelenmiş siyah ekmek, 1 çay kaşığı bal kabağı çekirdeği
Yapılışı
1. Havuçları,soğanları ve kırmızı biberi ortadan ikiye kesip tencerenin içerisine az bir sıvı yağ ile ekleyin. Sarımsağı ezip içerisine ilave edin. Son olarak kekik ve defne yaprağını da ilave edip güzelce kavurun. Soğanlar suyunu salana kadar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar bu işlemi sürdürün.
2. Tencerenin içerisinden defne yaprağını ve kekiği çıkartıp mutfak robotundan geçirin.İçerisine 3 bardak et suyunu ve 1 bardak sütü ekleyip kısık ateşte pişirin.
3. Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlamak için önce küçük bir tencerenin içerisine 3 yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Tereyağı hafif eridikten sonra unu ekleyip güzelce kavurun. Un hafifçe kavrulmaya başladığında bir adet limon suyunu ilave edip karıştırma işlemini sürdürün.
4. Daha sonra kaynayan çorbanın içerisine terbiyesini ilave edip karıştırın. Homojen bir kıvam elde ettikten sonra tel süzgeç yardımıyla çorbayı süzüp tekrar tencereye alalım.
5. 15 dakika kadar kısık ateşte çorbayı pişirelim. Son olarak rendelenmiş siyah ekmeği, kremayı çorbanın üzerine ilave edelim. Bal kabağı çekirdeği ve kişnişi de ekleyerek süsleyelim.
Herkese afiyet olsun!