YAŞAM - YEME - İÇME

Şeffaf gazoz tatlısı

Uzak doğuda ve sonrasında ülkemizde viral olan bu şeffaf pasta ya da gazoz tatlısını, evde 7’den 70’e herkes çok sevecek. Her lokmada gazoz tadını alacağınız bu tarifi Okan Filizçay enteresan tarifler listenize ekleyebileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
27.10.2024
Şeffaf gazoz tatlısı
  • 1 lt sade gazoz 
  • 24 gr toz sığır jelatini ya da yaprak jelatin 

 

Gazozu orta ateşte ısıtıyoruz. Üzerinde buhar tütmeye başlayınca ocaktan alıp sıcakken jelatini ilave edip güzelce karıştırıyoruz.

Üzerindeki köpükleri kaşıkla alıyoruz. 

Kalıba aktarıp buz dolabında en az 4 saat bekletiyoruz. (Kalıbın içine çok az sıvı yağ sürmeyi unutmayalım)

Krem şanti ve limon dilimiyle servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler