İçindeki makarnayla doyurucu, mısır ve yeşilliklerin uyumlu ile yaz akşamlarının pratik tarifi olmaya aday bir yemekle karışınızdayım. Ben casarecce collezione tipi makarna tercih ettim ancak siz evinizde bulunan herhangi bir makarnayı tercih edebilirsiniz.
Malzemeler
-1 kutu makarna
-50 gram Turuncu mini domates
-1 demet dereotu
-3-4 dilim karabiberli salam
-3-4 dal taze soğan (doğranmış)
-1 adet haşlanmış mısır
Sosu için;
-1/2 çay bardağı zeytinyağ
-2 adet lime limon
-2 yemek kaşığı mayonez
-Tuz , Karabiber
Hazırlanışı
1. Makarnayı üzerinde yazan dakika kadar tencerenin içerisinde zeytinyağı ve tuz ile pişirin ve kenara alın.
2. Ayrı bir tava içerisinde 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile ince dilimlediğiniz karabiberli salamları pişirin. Daha sonra içerisine doğramış olduğunuz taze soğanları ilave edip 2-3 dakika bu şekilde soteleyin. (soğanların ne çok diri ne çok sert kalmamasına dikkat edin)
3. Domatesleri ve dereotunu doğrayın. Sosu homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. (Ferah bir tat elde etmek isterseniz lime kabuğunu da rendeleyebilirsiniz)
4. Tüm malzemeleri birada karıştırıp servis edebilirsiniz.