YAŞAM - YEME - İÇME

Tiramisu rulo pasta tarifi

Eminiz tiramisuyu bu şekilde denemediniz. Fırın kullanmadan pratik şekilde hazırlayacağınız bu tatlıyı kaç dilim yiyeceğinizi bilemeyeceksiniz. Okan Filizçay, her dilimi çikolata sosla servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
18.05.2025
Tiramisu rulo pasta tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Krep hamuru için:

  • 2 adet yumurta 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

 

Kreması için:

  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri 
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve (espresso kullanacaklar 2 yemek kaşığı kullanabilir)
  • 200 ml labne

 

Ortası için:

  • Petibör bisküvi ya da kedi dili (krep boyutunuza göre adet değilecektir)

 

Üzeri için: 

  • Kakao

 

Kahve için:

• • Granül kahvede kullanacaklar 1 çay bardağı sıcak suda 1 çay kaşığı kahveyi eritebilir. Espresso ile yapacaklar ise üzerine sıcak su ekleyerek miktarı artırabilir.

Krep hamuru için geniş bir kapta yumurta, süt ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine eleyerek diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Isınan tavaya çok az yağ sürüp kreplerimizi birer kepçeler halinde iki tarafını da kısık ateşte dikkatlice pişiriyoruz. En az altı adet krep elde etmemiz gerekiyor.

Krepleri bir kenara alıp kremamızı hazırlıyoruz. 

Krema ve pudra şekerini çırparak kabartıyoruz. Üzerine kahveyi ilave edip kahvenin aromasını kremaya geçiriyoruz. Son olarak da labneyi ekleyip çırpıyoruz. (Pürüzsüz bir kıvam elde etmemiz gerekiyor)

Dikdörtgen oluşturacak şekilde dizdiğimiz kreplerin ortasına kremadan biraz sürüyoruz. 

Üzerine bisküvileri sıralıyoruz. Her bir bisküviyi yaklaşık bir kaşık kahveyle ıslatıyoruz.

Islanan kahvelerin üzerini kremayla kapatıp rulo haline getiriyoruz.

Dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Standart dilimlerde 5-6 adet çıkıyor. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler