1 su bardağı: 200 ml
Krep hamuru için:
Kreması için:
Ortası için:
Üzeri için:
Kahve için:
• • Granül kahvede kullanacaklar 1 çay bardağı sıcak suda 1 çay kaşığı kahveyi eritebilir. Espresso ile yapacaklar ise üzerine sıcak su ekleyerek miktarı artırabilir.
Krep hamuru için geniş bir kapta yumurta, süt ve şekeri çırpıyoruz. Üzerine eleyerek diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Isınan tavaya çok az yağ sürüp kreplerimizi birer kepçeler halinde iki tarafını da kısık ateşte dikkatlice pişiriyoruz. En az altı adet krep elde etmemiz gerekiyor.
Krepleri bir kenara alıp kremamızı hazırlıyoruz.
Krema ve pudra şekerini çırparak kabartıyoruz. Üzerine kahveyi ilave edip kahvenin aromasını kremaya geçiriyoruz. Son olarak da labneyi ekleyip çırpıyoruz. (Pürüzsüz bir kıvam elde etmemiz gerekiyor)
Dikdörtgen oluşturacak şekilde dizdiğimiz kreplerin ortasına kremadan biraz sürüyoruz.
Üzerine bisküvileri sıralıyoruz. Her bir bisküviyi yaklaşık bir kaşık kahveyle ıslatıyoruz.
Islanan kahvelerin üzerini kremayla kapatıp rulo haline getiriyoruz.
Dolapta 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Standart dilimlerde 5-6 adet çıkıyor.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.