YAŞAM - YEME - İÇME

Trakya’dan yumurta helvası tarifi

Helvanın her türünü sevenler kesinlikle bu yumurta helvasını da denemeli. Yumurta deyince gözünüz korkmasın çünkü bu tatlı yumurta kokmuyor. Okan Filizçay, Trakya bölgesine ait bu yöresel tatlıyı bolca toz fındıkla ya da fıstıkla servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
22.06.2025
Trakya’dan yumurta helvası tarifi

1 su bardağı = 200 ml

 

  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 çorba kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Üzeri için fındık tozu ya da Hindistan cevizi 

Sıvı yağ ve tereyağı hariç tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz. Mikser ya da elle de karıştırabilirsiniz. 

Tenceremize tereyağını alıp yakmadan orta ateşte ısıtıyoruz. Isınan yağa homojen hale gelmiş malzememizi alıp hızlıca karıştırarak pişiriyoruz. 

Tam olarak koyulaşmadan sıvı yağı da ilave ediyoruz.

Videoda olduğu gibi yoğun kıvama gelince tamamdır.

Kesinlikle toz fındıkla servis etmenizi öneririm. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler