YAŞAM - YEME - İÇME

Tulum peynirli, kabak kremalı spagetti

Yaz sebzelerine veda ederken kabağı, peynirle birleştirip zeytinyağlı muhteşem bir krema yapıyoruz. İçimizi ısıtan makarna ile birleştirip hafta sonu kendimizi şımartıyoruz

profil
Doğa Huriye Özkaya
08.10.2023
Tulum peynirli, kabak kremalı spagetti
  • 2 küçük boy kabak
  • 1 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı ufalanmış tulum peyniri
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1/4 su bardağı kadar makarnanın haşlama suyundan
  • 3 yemek kaşığı toz Antep fıstık
  • Az tuz, karabiber
  • 2 porsiyon dileğiniz gibi haşlanmış makarna
  • Süslemek için kaymak loru, labne veya buratta peyniri, domates, ceviz, zeytinyağı

Kabakları, soğanı ve sarımsakları doğrayıp az yağda 10-15 dakika soteliyoruz, çok kızarmasına gerek yok terleyip yumuşasın yeter.
Mutfak robotuna alıp makarna suyu, zeytinyağı, az tuz ve karabiberle biraz çekiyoruz. Tulum peyniri ve Antep fıstığını da ekliyoruz. Muhteşem kokuyor.
Servis tabağına almadan haşlanmış makarna ile birleştiriyoruz. Üzerine bolca taze peynir, biraz da kavrulmuş ceviz ile afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki
Haberler
psikolog çift terapisi