YAŞAM - YEME - İÇME

Vegan ızgara mantar tarifi

Izgara mantar yalnızca 10 dakikada hazırlayabileceğiniz en pratik tariflerden. Ceren Demirel kaju ile benzersiz bir lezzet kattığı tarifin ipuçlarını paylaştı.

profil
Ceren Demirel
23.02.2020
Vegan ızgara mantar tarifi

Malzemeler
•    350 gr kestane mantarı
•    50 gr çiğ kaju
•    1 çay kaşığı sarımsak tozu
•    1 yemek kaşığı zeytinyağı 
•    Biraz tuz

Süslemek için; 
•    İnce kıyılmış maydanoz

Yapılışı
•    Mantarların saplarını çıkartın, üstlerini nemli bir bezle silin.
•    Kaju, sarımsak tozu ve tuzu rondoya alın; toz haline gelinceye kadar çekin.
•    Baharatlı kaju tozuna zeytinyağı da ekleyin. Bu, tozun birbirine yapışmasını sağlayacaktır.
•  Bir fırça yardımıyla azıcık yağladığınız mantarları, iç kısımları yukarı gelecek şekilde dizin ve içlerini kajuyla doldurun.
•    200°C ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Sıcak ya da ılık servis edin. Servis etmeden üzerini maydanozla süsleyin.

Afiyet olsun!

Önceki ve Sonraki
Haberler