YAŞAM - YEME - İÇME

Vejetaryen Spagetti Bolonez Tarifi

Bolonez sos tadını özleyen vejetaryenleri ve mantar yemeyen çocukları buluşturan bir tarif ‘Spagetti Mantar Bolonez’! Ceren Soysal Demirel okuyucularımız için paylaştı…

Her zaman kıymayla hazırladığımız Bolonez sosu bugün kestane mantarıyla yapıyoruz malum mantar çok besleyici olmasına rağmen çocuklar tarafından kolay kolay sevilmiyor.  Bu makarna aynı zamanda vejetaryen yetişkinler için de afiyetli bir alternatif...

 

Malzemeler:

  • 600 gr kestane mantarı
  • 2 büyük kuru soğan
  • 3/4 ( dolu bardaktan biraz az) çay bardağı zeytinyağı
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Karabiber, tuz, kekik
  • 1 paket spagetti makarna
  • 1 kaşık tereyağı & zeytinyağı
  • Cherry domates

 

Bolonez sos için;

  • Kestane mantarlarını bir bezle silin ve kesme tahtasının üzerinde büyük bir bıçakla küçücük küçücük kıyın.
  • Soğanları rondodan geçirip bol zeytinyağı ile kavurmaya başlayın.
  • Soğanlar hafif yumuşayınca mantarları ilave edin. Ocağınızın altını hiç kısmayın, tavanın kapağını hiç kapatmayın.
  • Sarımsakları da küçük doğrayıp ekleyin.
  • Taze karabiber, tuz ve bolca kekik ekleyin.
  • Mantarlar su salıp tekrar çekince 1 kaşık domates salçası ve haşladığınız makarnanın suyundan 2 kepçe ilave edin.
  • Diğer tencerede spagetti makarnayı dişe gelecek kıvamda, çok yumuşatmadan haşlayın. 
  • Makarna pişince süzüp zeytinyağı & tereyağı ile tencerede 1 dakika daha çevirin. 
  • Ve en sonunda iki lezzeti birleştirin! Süslemek için cheery domates ekleyebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler