YAŞAM - YEME - İÇME

Yaban mersinli cheesecake tarifi

Menülerin favorisi yaban mersinli cheesecake evde yapabileceğiniz bir tatlı. İzem Armağan püf noktalarıyla paylaştı.

profil
İzem Armağan
12.04.2019
Yaban mersinli cheesecake tarifi

Cheesecake tabanı için gerekli malzemeler :

  • 80 gram tereyağ 
  • 100 gram şeker
  • 1 adet yumurta 
  • 140 gram un 
  • 1 paket ( 15 gram ) kabartma tozu

 

Cheesecake içi için gerekli malzemeler: 

  • 100 gram şeker 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 paket (10 gram) vanilin
  • 100 gram krema 
  • 500 gram lor peyniri 

 

Cheesecake üzeri için gerekli malzemeler:

  • 2 paket yaban mersini 
  • 1 yemek ( 15 gram ) kaşığı şeker 
  • 1 yemek (15 gram ) kaşığı mısır nişastası 

 

Cheesecake üzeri hazırlanışı :

1. Küçük bir tencere içerisinde yaban mersini , şeker ve mısır nişastasını 5 dk kadar pişirin. Soğumaya alıp kenarda bekletin. 

 

Cheesecake tabanı hazırlanışı: 
1.Tereyağını bir kabın içerisine alıp bir çatal yardımıyla ezin. Şekeri içerisine ilave ederek ezme işlemine devam edin. 
2. 1 adet yumurtayı alıp şekerli karışımın içerisine ilave edin ve karıştırın.  
3. 140 gram unu karşımın içerisine ilave ederek karıştırın. 
4. Kabartma tozunu ilave edin.
5. Hazırladığınız hamuru güzelce yoğurup streçleyip buzdolabında yarım saaat kadar bekletin. 

 

Cheesecake kreması hazırlanışı:

1. Tüm malzemeleri bir kap içerisine alıp mutfak robotunda çırpın. ( Şeker, yumurta , vanilin krema ve peynir) 
2. Hamuru buzdolabından çıkartıp kek kalıbının içerisine yerleştirin. Artan parçaları bir kenara alın ve hamuru kek kalıbına güzel bir biçimde oturttuktan sonra içerisine kremalı karışımı ilave edin. 
3. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk kadar pişirin. Yaban mersinli karışımı üzerine ilave edip 5 dakika daha fırında pişirin. 
4. Keki fırından çıkartıp soğumaya bırakın. 

Afiyet Olsun !
 

Önceki ve Sonraki
Haberler