Kendi yaptığınız dondurmayı yemesi de ayrı bir keyif oluyor. Bizi evde yapmaktan alıkoyan da genelde dondurma makinamızın olmaması, öyle değil mi? Fakat çoğu tarifi makina olmadan yapmak da mümkün. Bir nebze daha vakit alması dışında ne tadında ne de kıvamında farklılık olmuyor. Bu sorbe de yine o pratik tariflerden bir tanesi. Şekerle frambuazın dengesi o kadar başarılı ki, oldukça iddialıyım!
Şurubu hazırlıyor, frambuazları ekliyor, blenderda püre haline getirip dondurduktan sonra yine blenderdan geçiriyorsunuz ve işte hazır! İster yaptığınız tatlıların yanında servis edin, ister sade olarak limonlu çanaklarda şık bir sunum hazırlayın. Limonlu çanaklar için ise limonları ortalarından kesiyorsunuz. Dik durabilmeleri için sivri kısmından küçücük kesiyorsunuz, böylece tabanı düz oluyor. İçlerini de bıçakla keserek çıkartıyorsunuz.
Sunuma önem veriyorsanız gerçekten şahane şeyler ortaya çıkartacağınıza eminim. Hem limon çanaklarında sunulan sorbenin tadı da bir başka oluyor.