1su bardağı= 200 ml
Limonlu kek için:
Limonlu krema için:
Orman meyveli sos için:
Kek için; geniş bir kapta tüm şekeri limon kabuğuyla karıştırıyoruz. Yumurtaları ekleyip köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Önce sıvı malzemeleri sonra da kuruları eleyerek ekliyoruz. Bu aşamada çırpıcıyla karıştırıyoruz.
Yağladığımız borcama alıp alt üst 160 derecede ısınmış fırına 25 dakikalığına gönderiyoruz.
Fırından çıkan kek ilk sıcağını atınca delikler açıp sütle ıslatıyoruz.
Krema için; tencereye şeker, limon ve limon suyunu alıp karıştırıyoruz. Yumurta sarısı ve unu da ilave edip karıştırıyoruz. (Tanecikli olacaktır, hiç sorun değil) Sıvı malzemeleri karıştırarak ekleyip karışımı açıyoruz. Orta ateşte puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Soğuyunca mikserle çırpıp kekin üzerine döküyoruz.
Sos için; tüm malzemeleri karıştırıp pişiriyoruz. Nişastayı suda açmayı unutmayalım.
Meyveli sosu en üst kata dağıtıyoruz.
Hepsi bu kadar, afiyet olsun.