YAŞAM - YEME - İÇME

Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Zencefilli kurabiye kokusu Aralık ayının olmazsa olmazı... Hande Arıcan pratik bir yılbaşı kurabiyesi tarifi paylaştı.

profil
BT Ekip
22.12.2019
Yılbaşı kurabiyesi tarifi

Malzemeler 

- 390 gr un ( 1 su bardağı =140 gr)
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı muskat (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 110 gr toz şeker (yarım su bardağı)
- 170 gr pekmez (yarım su bardağı)
- 1 yumurta
- 170 gr tereyağı

 

Yapılışı 

  • Önce kuru malzemeleri derin bir kasede karıştırıyoruz, ortasına el yardımıyla bir delik açıyoruz ve erimiş tereyağı, yumurta, pekmezi ekliyoruz.
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  • Hamuru ince olacak şekilde oklavayla açıyoruz ve kalıplarımızla istediğimiz şekilleri vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.

180 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz. Rengi koyulaşıp güzel kokular saçmaya başladığında kurabiyelerimiz hazır demektir :)

 

Süslemek için 

-1 yumurtanın beyazı
-120 gr pudra şekeri

 

Üst süsleme yapılışı

  • Yumurta akını bir kasede koyu kıvam alana kadar mikser ile köpürtüyoruz, içine pudra şekerini ekleyip yumuşak bir kıvam alana kadar spatula ile biraz karıştırıyoruz.
  • Süslemek için malzememiz hazır, ister hazır sıkma torbaları kullanarak, ister buzdolabı poşetine doldurup ucunu ince keserek, isterseniz de direkt kurabiyelerin üzerine bu sosu sürerek süsleyip kurabiyelerinizi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz :)
Önceki ve Sonraki
Haberler