YAŞAM - YEME - İÇME

Yufkadan pratik portakallı tatlı tarifi

Misafirleriniz bu muhteşem tatlıyı yufkadan yaptığınızı anlamayacak! Okan Filizçay aslında borcam tatlısı olan bu tarife kendi dokunuşunu katıp pasta formuna dönüştürdü. Tatlılarda narenciye rehasını sevenler bu tarifi kesinlikle denemeli

profil
BT Ekip
30.03.2025
Yufkadan pratik portakallı tatlı tarifi

1 su bardağı: 200 ml

 

Şerbet için:

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu (tortuları için süzelim)
  • 1 portakalın kabuğu
  • 1 çubuk tarçın (kaynayınca içinden alacağız)

 

Hamur için:

  • 400 gr baklava yufkası
  • 4 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 2 portakal kabuğu rendesi

Şerbet için tüm malzemeleri bir araya getirip karıştırarak kaynatalım. Kabarcıklar çıkınca ateşi kısıp 1-2 dakika daha pişirelim. Soğumaya bırakalım. (Ben soğuyan şerbeti tekrar süzdüm. Benim kalıbım küçük olduğu için şerbetin yarısını kullandım, borcamda yapacak olanlar hepsini kullanabilir)

Yufkaları fırın tepsisine dizelim. Fanlı alt üst 100 derecede 30 dakika fırında kurutalım. Kuruyan yufkaları elimizle parçalayalım.

Geniş bir karıştırma kabında şeker ve yumurtayı köpük kıvamına gelene kadar çırpalım. Yukarıda sıralanan tüm malzemeleri ekleyelim. Son olarak parça parça yufka kırıntılarını da ilave edelim. 

Borcamı/kalıbı yağlayıp, unlayıp içine harcımızı dökelim. Alt üst fansız 180 derecede ısınmış fırında ortalama 40 dakika kontrollü şekilde pişirelim. Kürdan testiyle kontrol edebilirsiniz.

Pişen keki fırından çıkarınca sıcakken üzerine delikler açıp soğumuş şerbeti yavaş yavaş dökelim. (Ben çıkarırken alt kısmı üste getirdim. O nedenle üzeri düz)

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler