Malzemeler
-3 adet haşlanmış yumurta
-500 gram baby patates
-1 demet taze roka
-2 adet baby roka
-100 gram renkli cherry domates
-3-4 adet kornişon turşu
-2 dal taze soğan
-1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-2-3 dal dereotu
-2 yemek kaşığı mayonez
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tam limon
-Tuz, karabiber
Hazırlanışı
1. Patatesleri tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları da haşlayın.(8-9 dakika katı olmaları için yeterli olacaktır.)
2. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Roka, taze soğan, dereotu ve kornişon turşuları doğrayın.
3. 2 yemek kaşığı mayonez, zeytinyağı, limon, 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber, tuz ve karabiberi kap içerisinde homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
4. Yumurtaları soyun ve ortadan ikiye kesin. Patatesleri ortadan ikiye kesip içerisine zeytinyağlı karışımı koyun.