Kekler için malzemeler:
-115 gr (1/2 su bardağı) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
-100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker
-1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
-120 ml (1/2 su bardağı) süt (oda sıcaklığında)
-156 gr (1/2 su bardağı) pekmez
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü
-167 gr (1+1/3 su bardağı) un
-2 gr (1/2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
-3 gr (1/2 tatlı kaşığı) karbonat
-2 gr (1/4 tatlı kaşığı) tuz
-1 tatlı kaşığı toz tarçın
-1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
-1/2 tatlı kaşığı toz muskat
Yapılışı
Fırınınızı 177 derecede ısıtmaya başlayın.
12'li muffin kalıbınızın gözlerine muffin kağıtları yerleştirin.
Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, zencefil, tuz, muskatı birlikte harmanlayın.
Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağını şekerle birlikte (varsa makinanızın pedal aparatıyla) orta hızda kremamsı ve açık renk alana kadar yaklaşık 2-3 dakika çırpın.
İçine yumurtayı ekleyip çırpın. Pekmezi, sütü, vanilyayı ekleyin, çırpın. (Bu esnada karışımınız kesilmiş görünecek meraklanmayın)
En son kuru karışımı da ekleyin ve hepsi birbiriyle güzelce karışınca muffin kağıtlarınızın içine bölüştürün. (2/3 ü dolacak şekilde)
Yaklaşık 20 dakika fırında pişirin ve çıkartıp soğumaya bırakın.
Peynirli Frosting Krema için Malzemeler
-224 gr labne peyniri (soğuk)
-60 gr (1/4 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
-200 gr pudra şekeri
-Bir çimdik tuz
-1 tatlı kaşığı vanilya özütü (opsiyonel)
Yapılışı
Bir çırpma kabında tereyağını soğuk labne peyniri ile yaklaşık 2 dakika mikserle çırpın.
İçine pudra şekerini, tuzu ve vanilyayı da ekleyin ve 2-3 dakika daha hızlıca çırpın.
Kremanız hazır! Bekletmeden bir krema sıkma torbasına alın ve cupcakelerinizi süsleyin.
En üstlerine kurabiyeler iliştirip, renkli pasta süsleri serpiştirebilirsiniz.
Buzdolabında muhafaza edin.