Marmaris’te denizin, güneşin, bitkilerin, doğanın gücüne inanarak büyüdüğü onlarca sene sonrası Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği okudu ve yolculuğu onu 2009 yılında İstanbul’a getirdi. 2019 yılında kurumsal kariyerini sonlandırdı ve mutfak aşkını profesyonel aşçılık eğitimi ile ayrı bir seviyeye çıkarmaya karar verdi. MSA Profesyonel Aşçılık Okulu’ndan mezun oldu. Paralelde de 200 saatlik Yoga Eğitmenlik Eğitimi Programı’nı tamamladı.
Senelerdir biriktirdiği tarifler ve öğretiler, aşçılık okulu ve yoga eğitmenlik eğitimi sonrası daha da ete kemiğe bürünmeye başladı. Anneannesinin, annesinin senelerdir severek pişirdiği tarifler, gezip gördüğü yerlerden damağında kalan lezzetler ve bu toprakların yani Anadolu’nun renkleri tariflerinde en büyük ilhamı oldu. Tarifleri hazırlarken ruhu doyurmak ve doğayı korumak ise en çok dikkat ettiği ikinci nokta. Mutfakta piştiğini gördüğü her şeyin sağlıklı malzemeler ve pişirme yöntemleri ile basit ve kolay alternatiflerini yarattı. Alışık olduğumuz tarifleri kendince yorumlayıp evde onun gibi vakti dar kişilerin üşenmeden yapacakları basit formüllere dökmek ve bunu yaparken de yüzde 100 temiz, paketsiz, doğal ve organik malzeme kullanmak; ortaya o alışılmamış kombinleri ve sunumları çıkardı.
Tüm tariflerinin sebze ve meyvelerin farklı birer versiyonu olmasını çok istedi ve tarifler gücünü sebze ve meyvelerden adı, tamamen vejeteryan oldular. Buna ek olarak sevdiği birkaç kurala da bağlı kaldı; sadece sağlıklı pişirme teknikleri kullandı, gıdaların faydasını maksimum dereceye çıkararak ön hazırlık yolları keşfetti. Rafine şeker ve hayvansal süt kullanmadı. Lezzetten fedakarlık etmeden, bedenine iyi davranmak isteyen, gezegeni ve kaynaklarını önemseyen, isterse her gün, isterse haftanın birkaç günü lezzetli ve hafif molalar vermek isteyen herkesin mutfaktaki ilk durağı olsun istedi. En sevdiğim tarifleri ise ‘Gökkuşağı Tarifleri’ yemek kitabında topladı.