YAŞAM - YEME - İÇME

İtalyan usulü domates çorbası tarifi

Havalar serinlemeye, çorba mevsimi de gelmeye başladı. Bugün şöyle içinizi ısıtacak, İtalyan mutfağından lezzetli mi lezzetli bir domates çorbası tarifi denemeye ne dersiniz? Şimdiden afiyet olsun...

profil
Sezin Güleryüz
9.09.2022
İtalyan usulü domates çorbası tarifi

(4 kişilik)

  • 2 büyük boy domates
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı badem unu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı içme suyu
  • Birer çay kaşığı kekik & pul biber
  • Deniz tuzu & taze çekilmiş karabiber
  • Domates, biber ve sarımsağı kabataslak parçalara bölüyoruz, fırın kabına alıyoruz. Kabuk falan soymaya gerek yok, hepsi yok olacak zaten. İki yemek kaşığı zeytinyağı, biraz tuz ve karabiber ile çeşnilendirip hop fırına. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 30 dakika fırınlıyoruz.
  • 30 dakika sonunda çıkarıp derin bir tencereye alıyoruz. Salçaları ve kalan baharatları ekliyoruz. Bir blender yardımıyla iyice eziyoruz.
  • Karışım yaklaşık 10 dakika daha tencerede orta ateşte özleşiyor. Bu noktada badem ununu ekliyoruz. Bir-iki dakika da badem unu ile karıştırıp önceden ısıttığımız suyunu ekliyoruz.
  • 10 dakika da beraber kaynıyor. Artık hazır. Altını kapatıp el blenderı ile tamamen pürüzsüz bir karışım olana kadar üzerinden geçiyoruz. Kalan zeytinyağını da ekleyince servise hazır.
  • Ben servis ederken birkaç damla zeytinyağı, biraz acı biber gezdirdim. Afiyet olsun.
Önceki ve Sonraki
Haberler