Hindi, yağ yakımına destek verir, tokluk hissi sağlar, mutluluk hormonu salınımı destekçisidir. Bir öğünde 200 gram kadar hindiyi bolca sebze ile tüketebilirsiniz. Bu hafta sizinle hindiyi sevdirecek bir tarif paylaşıyorum...
1 tatlı kaşığı tütsülenmiş kırmızı biber (opsiyonel)
Tuz, karabiber
Yapılışı
Hindiyi bıçakla hafifçe delin ve üzerine portakal, limon, mandalina parçaları, soğan, sarımsak, kekik ekleyip ovun ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin.
Budu marinasyondan çıkardıktan sonra baharatlayıp fırın torbasına koyun ve 190 derecede 45-50 dk. yumuşayana kadar pişirin. Pişme esnasında dilerseniz torbaya sarımsakları, soğanı ve defne yaprağı koyabilirsiniz.