Çoğu zaman büyük bir zevkle tükettiğimiz ancak daha sonra kilo alırız korkusuyla pişmanlık duyduğumuz çikolatanın beyin gelişiminde önemli bir etkisi olduğu bulundu.
South Australia Üniversitesi’nde yapılan araştırmada çikolata tüketiminin beyin fonksiyonları üzerindeki etkisi üzerine çalışıldı. Yapılan testlerde katılımcıların hafızası, konsantrasyonu ve problem çözme yetenekleri üzerine testler gerçekleştirildi. Testlerin sonucunda haftada en az bir kere çikolata tüketenlerin, tüketmeyenlere göre daha iyi performans gösterdiği ortaya çıktı.
Bunun nedeninin çikolatada bulunan antioksidan olarak kabul edilen flavanon maddesinden kaynaklandığı belirtildi. Turinçgiller, çay ve şarapta da bulunan flavanol, bunama, kalp hastalıkları ve kanser riskini düşürmesiyle biliniyor.
Ancak uzmanlar bu mucize maddenin sütlü ve beyaz çikolataya göre bitter çikolatada daha fazla olduğu konusunda çikolataseverleri uyarıyor.