Vücudunuz uyanabilmesi için gün ışığını hissetmesi çok önemli. Bu nedenle uyanır uyanmaz perdeleri açın. Eğer hava çok soğuk değilse camınızı açın ve taze havanın odayı havalandırmasını sağlayın. Vücutta uykunuzda büyük bir rolü olan melatonin hormonu karanlıkta daha çok salgılandığı için ışıksız bir ortamda uyanmaya çalışmanız neredeyse imkansızdır.
Sabah alacağınız ılık duşun son 10 saniyesini soğuk suyla bitirin. Bu şok etkisi metabolizmanızı hızlandırarak halsizliğinizi yok eder.
Uykunuz sırasında terlersiniz ve saatlerce susuz kalırsınız. Susuzlukla birlikte dikkatsizlik ve halsizlik başlar. Bu nedenle kalkar kalkmaz su için ve gün boyu bu alışkanlığı devam ettirin.
Güne kahvaltıyı atlayarak başlamanın sağlığa ne kadar zararlı olduğunu artık herkes biliyordur. Bu önemli öğünü atlamanız gün içinde yorgun hissetmenize neden olacaktır. Ancak kahvaltıda şekerli ve yağlı besinler tüketmek gün içinde daha fazla yemek yemenizle sonuçlanır. Yulaf gibi lif yönünden zengin besinler tüketerek hem açlığınızı bastırabilirsiniz hem de gün boyu zinde kalabilirsiniz.
Sabah kahve içmek yerine portakal suyu içmeye ne dersiniz? Antioksidan etkisi olan turunçgilleri sabah meyve suyu olarak tüketerek güne enerjik başlayabilirsiniz.
Sabahları yapacağınız kısa bir egzersiz kan akışınızı hızlandırarak beyninize daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Böylece gün içinde daha verimli çalışabilir ve sabahları daha kolay uyanabilirsiniz. Egzersiz yaparken beyninizin öğrenmeden ve hafızadan sorumlu bölgesi hipokampus harekete geçer. Egzersiz gözünüzü korkutmasın. Sabah işe ya da okula giderken bir durak önce inin ve yürüyün. Tabii dilerseniz sabahları biraz daha erken kalkıp spor yapabilirsiniz.
Sabah hazırlanırken açın müziğin sesini ve dans ederek güne başlayın. Güne pozitif enerjiyle başlamaktan daha güzel ne olabilir?