Antoni Gaudi'nin eserlerinin tekilliği ve taklit edilemeyen eşsiz karakteri, yavaş moda (slow fashion) çerçevesinde yaratılan koleksiyonda el dokuması ve el boyaması parçalarda hayat buldu. Teklik ve eşsizlik terimlerinden kaçınılan moda dünyasında, Bashaques’ her biri tekil ve eşsiz parçalardan oluşan sanatsal bir koleksiyon yarattı. Giysiye sanat eseri özelliği yükleyen Cankeş, Fırat Neziroğlu'nun teklik ve eşsizlik amacına uygun olarak ilmek ilmek dokuduğu elbiselerin desenlerini de kendisi tasarladı.
Koleksiyon her biri el işçiliği ve seri üretime girmeyecek el örmeleri, işleme detayları, dokumalar ve deri kesimlerle zengin bir estetik haz vadediyor. Başak Cankeş, bu koleksiyonunda kendi iş modeline ilk kez yeni bir strateji getiriyor ve sanat eseri olarak konumlandırdığı tasarımlarını sanat galerisi ve açık arttırma gibi platformlarda satışa sunmayı hedefliyor.
Tüm podyum dekorasyonunu evindeki atölyesinde hazırlayan tasarımcı, Fırat Neziroğlu'nun koleksiyonuna kattığı zengin sanatsal dokuma elbiseler için de şu yorumu yapıyor; "Gaudi’nin renklerinden ve formlarından esinlenirken onun yaptığı binaların asla taklit edilemez özelliğini kıyafetlerime taşımak istedim ve sevgili Fırat Neziroğlu çizdiğim hiç bir elbise parçasında kumaş kullanmama izin vermeden sadece dokuyarak eşsiz ve tek elbiseler yaptı. Giyilebilir sanat'ın sadece sanatsal baskı olduğuna inananlardan değiliz. "