Lif bakımından oldukça zengin olan yulaf, sindirime de yardımcı olur. İçerisinde demir, protein ve karbonhidrat bulunur. Süt yapımına yardımcı olabilir.
Yapılan bilimsel araştırmalar; rezene tohumunun ve rezene çayının süt miktarını artırmakta yararlı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Rezenenin aşırı tüketiminin ise süt üretimini tamamen durdurabileceği biliniyor. Rezeneyi sadece çay olarak tüketmek zorunda değilsiniz. Suda haşlayarak veya az yağda çevirerek de tüketmeniz mümkün.
Fesleğen bitkisinin de düzenli kullanımda anne sütünü artırabileceği bilinir. Yemeklerinizde fesleğene daha çok yer verin.
Koyu yeşil yapraklı sebzelerin anne sütünü artırmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Salatalarınızda roka, maydanoz gibi yeşilliklere yer açabilir; semizotu, ıspanak ve pazı gibi sebzeleri de haşlayarak, sebze yemeği şeklinde veya az yağda çok öldürmeden kavurarak tüketebilirsiniz.
Havuç, balkabağı, kavun gibi turuncu renkte olan ve beta karotenden zengin olan sebzeler süt üretimini artırmaya yardımcıdır. Havuç ve balkabağını çorbalarınızda, yemeklerinizde ve tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Sütün ana yapısında da yer alan protein, süt veren annelerin beslenmesinde yer alması gereken bir kaynaktır. Emziren anneler, her gün düzenli olarak süt, yoğurt, ayran, peynir, yumurta, et, tavuk, balık gibi kaliteli protein kaynaklarını tüketmelidirler.
Arpa ile hazırlanmış yiyeceklerin veya çimlenmiş arpa suyunun, anne sütünün verimliliğini ciddi anlamda artırdığı gözlenmiştir. Ülkemiz için yeni bir kavram olsa da, birçok ülkeden uzun zamandır anne sütünü artırmak için kullanılan bir tahıldır.