Televizyondan izledikleriyle, kitaplardan denedikleriyle dükkan açmaya kalkışanları biliyorum. Rica ediyorum sakin olalım. Bu iş çok büyük özveri, uzun süreli bir tecrübe ve en önemlisi ciddi bir yetenek istiyor. Nişantaşı Şakayık Sokak’ta konuşlanan Canella Bakery, sekiz yıllık deneyimiyle işte tüm bu özelliklere sahip iyi mekanlardan biri benim için.
Meraklısı olduğum yeme – içme işlerindeki algımın daha da açılmasından ötürü, gittiğim her doğum gününde, düğünde, nişanda arkadaşlarıma hep soruyorum pastayı nereye yaptırdıklarını. Son zamanlarda birçoğunun Canella imzası taşıyor olması ciddi anlamda dikkatimi çekti diyebilirim.
Mekanın sahipleri Ayşe Şenol ve Gülşah Bülbüloğlu’na ilk sorum “Farkınız ne?” oluyor. "Lezzetimiz" diyorlar. Kafamda oluşan “Ama bu çok klişe!” düşüncesi yediğim olağanüstü tatların ardından bozguna uğruyor tabii. Bildiğiniz üzere şeker hamurlu pastaları ayakta tutmak için çok sert kekler kullanılıyor. Dışarıdan bakıldığında şahane görülen o pastanın iç dünyasında bir inşaat var malum. Bu da lezzeti fazlasıyla etkileyen bir durum. Krema ile bütünleşmeyen taş gibi bir kek, pastanızla çekildiğiniz o güzel renkli fotoğraflar dışında hiçbir güzellik vaad etmiyor size. Canella bu duruma yıllarca karşı çıkmış. İçi lezzetsiz, dışı muhteşem pastalar yapmayı reddetmiş. Çalışmışlar, araştırmışlar, didinmişler ve yılların deneyimiyle pandispanya gibi elinizde tutamayacak kadar hassas olan bir kekten sanat yapmaya başlamışlar. Helal olsun.
Canella Bakery, butik pastacılık dışında kurumsal firmalara catering hizmeti de veriyor. Bu konuda ciddi referansları var. Geçenlerde çok önemli bir brunch davetinde denk geldiğim olağanüstü bir büfe vardı ki mimarının onlar olduğunu öğrendim. Şık, gösterişli sunumlarından, lezzetlerine; getirdikleri servis elemanlarının kibarlığından, çaktırmadan işlerinin başında durma profesyonelliğine kadar, fazlasıyla kaliteli bir firma vardı karşımda.
Dükkanlarında tekil pasta satışı da yapan Canella’nın Beyaz Çikolatalı Brownie diye bir lezzeti var ki, hayatımda böylesini yemedim dedirtecek türden. Çilekli Milföy pastaları, kruvasanları ve cheesecakeleri de yine efsanevi lezzetlerden birkaçı. Pasta yaptırmayacak olsanız bile, çay saati için biçilmiş en keyifli kaftanlardan biri burası.
Geçtiğimiz yaz dört masalı butik bahçesinde kahvaltı servisi de veren bu yeşil renkli sevimli mekan, bu yıl da kahvaltı verir mi bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa, o da Canella ismini bizim daha çok uzun yıllar, çok daha başarılı işlerde duyacağımızdır. Çünkü kızlar işlerini gerçekten aşkla yapıyor.
Pasta siparişlerinizi en az iki – üç gün, catering organizasyonlarınızı en az bir hafta öncesinden bildirmenizi isteyen mekan, akşam saat 19:00 civarında kapılarını kapatıyor, bilginize.