Merak ettğim şeylerin başında isminin nereden geldiği oluyor. Mekanın sahipleri Eda-Cüneyt Aysel çiftinin, organizasyonunu kendilerinin yaptığı düğünlerinin konsepti olduğunu öğreniyorum. Düğündeki içeçecekler, çiçekler ve daha birçok şeyin kavanozda sunulmasından yola çıkılarak, bu mekanda da aynı Duygu yaşatılmaya çalışılıyor.
“Eskimeyen eskiler” mottosundan ilham alınarak dekore edilen Kavanoz’un bahçesinde küçük bir Çukurcuma eskicileri havası mevcut. Alışılmışın dışında, özgün bir mekan olma yolunda ilerlerken her şeyin yaşanmışlıklardan, kendiliğinden yerine oturduğu hemen fark ediliyor. Dekorasyonu gibi, Kavanoz’un mutfağı da kendine özgü tatlardan oluşuyor. 3. Dalga kahve ve butik şarap çeşitlerinin yanında, sıcak sandviçler, bruschetta, peynir ve füme et tahtaları gibi atıştırmalıklardan oluşan bir menüye sahip. Kavanoz’un en beğenilen tatlılarından olan cennet hurmalı ve muzlu haşhaşlı keki mutlaka denemenizi öneriyorum. Buranın bir diğer spesiyali ise ekşi maya ekmeği ile yapılan keçi peynirli avokadolu bruschetta vefüme etli sandviç.
Kavanoz’un parçasıolan her bir obje o kadar özenilerek seçilmişki, ön taraftaki çiçekleri, kavanozlardaki mumlara bakıp arka tarafa, bahçeye çıktığınız an kendinizi sadece size özel olan bir dünyanın içinde, huzurla doğanın içiçe geçtiği bir mekanda bulacaksınız.