Akaretler’deki TOI son zamanlardaki en efsanevi lezzet eşleşmelerini deneyimlediğim mekan olmasından dolayı, 14 Şubat için sizlere şiddetle gitmenizi önereceğim durakların başında geliyor. Gordon Ramsay dahil, Amerika'da birçok işletmenin mutfağında çalışmış; Türkiye'de ise Four Seasons, Marriot ve Alaçatı Alavya gibi otellerde şeflik yapmış Yeditepe Üniversitesi Gastronomi bölümü mezunu şefimiz İsmet Saz, anlamı “Trust of İsmet” olan TOI’siyle çok uzun seneler konuşulacağı aşikar.
38 kişilik mekanın, 4 kişilik Chef’s Table bölümü ise en eğlenceli kısım çünkü İsmet Şef, sizin ve tüm restoranın yemeklerini bu kısımda sizinle sohbet ederek ortaya çıkarıyor.
Keçi Peynirli Pancarlı Ördek Prosciutto, Pancar Risotto ve fotoğraftaki Beef Wellington menüdeki en büyük favorilerim. Tatlılardan ise Çikolatalı Dillys Cake’i yemeden oradan ayrılmayın.
Kişi başı ortalama fiyatı 250 – 300 TL arası olan TOI’ye rezervasyon yaptırmak şart.
Rezervasyon: 02122580029
Beyoğlu Pera’da, Palazzo Donizetti Hotel’in 7. katında, Haliç ayaklarınızın altında, yediğiniz önünüzde, yemediğiniz arkanızda. Dünyanın sayılı aşçılık okullarından biri olan Le Cordon Blue’dan mezun olmuş bir genç adam: Umut Karakuş başrolde.
Soğuk mezelerden Hardallı Levrek, Mantarlı Humus ve Çerkez Pate; ara sıcaklardan Simit Paneli Sıkma Peynir ve Keçi Paçanga unutamadıklarımdan. Izgara Ahtapot ve Pastırmalı Karides de olmazsa olmazlardan. Geceyi Çıtır Balkabağı Tatlısı ile bitirmeniz ise en mühim mesele.
2 kişi ortalama 250 TL ödeyebileceğiniz Duble Meze Bar, Sevgililer Günü için size önerebileceğim en önemli tavsiyelerimden biri. Tabii yer bulabilirseniz.
Rezervasyon: 02122440188
Yılların eskitemediği Pera Palace Hotel’in “Efsane Misafirlerimiz ve Sevdikleri Yemekler” menüsünü hala denemediyseniz, bu özel günde sizin için nokta atış olacaktır.
Ernest Hemingway’in Kuzu Duo’su (istiridye mantarına sarılı kuzu fileto ve kuzu erikli kuzu konfit demir hindili kereviz püresi), Jacqueline Kennedy Onassis’in Marine Deniz Kereviti (tartar Armut turşusu, avocado verezene sos ile), Greta Garbo’nun Salmon a’laGarbo’su (trüflü krema eşliğinde tagliatelle hamuruna sarılmış somon balığı) ve Sarah Bernhardt’ın Çilekli Crumble’inden oluşan menu için çok açık ve net olarak şunu söyleyebilirim ki, deneyimlediğim her şey tek kelimeyle kusursuzdu.
1 kadeh şarap dahil kişi başı menu fiyatı: 240 TL.
Rezervasyon: 02122514560
İstanbul Taksim’de konuşlanan Mama Shelter Hotel, ruhuyla, gençliğiyle ve en önemlisi lezzetleriyle, son zamanların en iyilerinden. Hatta en farklılarından.
Sevgililer Günü için özel bir menü oluşturmayan otelin restoranına gittiğinizde neler yiyelim diye soracak olursanız: Kremalı Balkabağı Çorbası, sarımsaklı ekmek ve deniz tuzu ile servis edilen Dana İlik, füme patlıcan beğendili ve kuru meyveli mantar sosla taçlandırılan Kuzu İncik ve Dana Parmentier başlıca tavsiyelerim olacaktır. Bunları yedikten sonar gelip bana teşekkür edeceğiniz de kesin bilgidir.
Akşam yemeği için kişi başı ortalama: 100 – 120 TL
Rezervasyon: 02122520200
Eğer bana derseniz ki lezzetler kusursuz, hizmetler eksiksiz, üzerine bir de Boğaz manzarası olsun; size hiç düşünmeden Shangri-la Bosphorus’a rezervasyon yaptırın derim.
Hem 13 hem de 14 Şubat’ta servis edilecek 6 aşamalı menüde deniztarağı carpaccio, kaz ciğeri, parmesanlı “gnocchi” ve nar jölesi eşliğinde kuzu kolu, Viyana usulü fındıklı poşe edilmiş dil balığı gibi leziz tatlar yer alacakmış ki ben bunların birçoğunu kendilerinin açık büfelerinde bizzat tattım. Executive Şef Fransız Olivier Pistre’nin her tabağının altına imzamı atarım.
Limitsiz yerli içki dahil kişi başı fiyatlar masa konumuna göre 270 -320 TL arası değişiyor. Bilginize.
Rezervasyon: 02122758888
Eğlenceli Not: Gecede en çok dans eden çifte konaklama ve brunch gibi sürprizler de olacakmış.
İlla romantik bir akşam yemeği geçirmek zorunda değilsiniz tabii. Sevgililer Günü’nde kahvaltı ve caz keyfini aynı anda yaşayabileceğiniz yerler de var İstanbul’da: Boğaz’ın en güzel yalılarından Sait Halim Paşa, uzun zamandır düzenlediği bu etkinliklerle adından fazlasıyla söz ettiriyor.
Atmosferine ve kahvaltısına hayran olduğum ve Instagram’daki paylaşımlarımda çok sık gördüğünüz bu efsanevi yalıda 14 Şubat’ta sahnede Yeşim Pekiner Quartet feat.Emre Tukur performansı gerçekleşecek.
Saat 10:30’da açık büfe kahvaltının, 11:15 gibi canlı müziğin başlayacağı etkinliğe yer bulamazsanız üzülmeyin lakin ayın 21’inde Sibel Köse Trio feat. Dave Allen & Matt Hall, 28’inde Banu Kunt ve Jazi Levi Brazil Project, 13 Mart’ta ise Funda Sezer Trio feat. Nezih Yeşilnil sahneleri olacak. Her hafta gitmeyi planlıyorum. Beni görürseniz selam verin mutlaka. Tanışalım güzelleşelim.
Kişi başı fiyatı: 150 TL
Rezervasyon: 02122230566 / Biletler aynı zamanda Biletix’de.
Etiler'in fark yaratan işletmelerinden The Galliard da, 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel menü hazırlayan mekanlardan bir diğeri. Benim normalde de sıkça ziyaret ettiğim, Batı Akdeniz mutfağından fazla lezzetli seçenekler sunan The Galliard, Pazar akşamına büyük bir sürpriz hazırlıyormuş.
Finalde kek kıtırları üzerinde dondurma topları, çikolata ile kaplanmış çilekli tart, kalpten soslar üzerinde profiterol topları ve profiterol kuğular, çikolata ile kaplanmış çileklerle birlikte “Aşk Tatlısı” adında bir şov sergileyeceklermiş. Sadece bunu izlemek için bile gidilebilir bence.
Kişi başı fiyat: 195 TL
Yılın en romantik günündeki en inovatif menüyü Mercure Hotel Taksim hazırlamış bence. Kokteyl karides eşliğinde servis edilecek avakado kalbinde somon tartar: Kalbin Sesi, Mantar sos eşliğindeki safranlı aşk ravioli: Sevginin Resmi, Preveze limon ile tatlandırılmış kavun sorbe: Aşkın Göz Yaşı, Porcini mantarlı risotto ve organic sebzelerle birlikte önünüze gelecek dana tandır: Kalbin Pırıltısı, Frambuaz soslu fıstık rüyası: Aşkın Düeti.
1 kadeh şarap dahil menünün kişi başı fiyatı ise: 90 TL
13 Şubat akşamı gerçekleşecek organizasyonunuzu konaklama ve kahvaltı ile devam ettirmek isterseniz de iki kişi için toplam fiyat 359 TL’ye çıkıyormuş.
Rezervasyon: 0212 9242729
The Ritz Carlton Hotel, şüphesiz İstanbul'un en keyifli brunchlarından birini servis ediyor.
Piyano ve İstanbul Boğazı manzarasının size eşlik edeceği bu özel günde her Pazar olduğu gibi Roast & Brunch konseptinde 80'den fazla çeşit ürün olacak. Ben görev bilinciyle geçtiğimiz Pazar bu 80 küsür çeşidin hepsini deneyeyim dedim. Çünkü biliyorsunuz ki güzelliğimi bu özelliğime borçluyum. Rica ediyorum siz de deneyin, siz de güzelleşin.
Kişi başı fiyat: 135 TL
Boğazda başka nerede brunch yapabilirizin cevaplarından sonuncusu ise Kuruçeşme’deki Corridor olabilir .14 Şubat günü saat 12:00 ile 18:00 arası DJ Aksak’ın performans göstereceği brunchta, sıcaklardan salatalara, peynir çeşitlerinden kahvaltılıklara oldukça zengin bir menü hazırlanacakmış.
Sevdiğim arkadaşım Melda Tuna’nın koordinatörlüğündeki mutfaktan çıkacak Corridor Bites lezzetlerinin de yer alacağı açık büfe brunchın kişi başı fiyatı: 50 TL olacakmış. Bence kaçmaz!
Rezervasyon: 02122570293