Çocuklu evlerde hem besleyici hem de pratik yemeklerin annelerin gözdesi olduğunu düşünüyorum ve ben böyle yemeklere #TekTencereTekTabak diyorum. Tek bir tencereyle besin değeri yüksek yemekler hazırlamak zamandan kazanç sağlıyor.
Malzemeler:
- 2 bardak siyez bulguru
- 1 pırasa
- 150 gr kavurma et (önceden buzluğa atmış olabilir ya da hazır almış olabilirsiniz)
- 1 havuç
- 1 sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik, tuz, karabiber
- 2 buçuk bardak kaynar su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
- Siyez bulguru çok faydalı ve lezzetli bir bulgur cinsi ama içinden taş çıkabilir. Kullanmadan önce iyice ayıklama yapmanızı ve yıkamanızı öneririm.
- Havuçları rendeleyin, pırasayı da ince ince doğrayın ve zeytinyağıyla kavurmaya başlayın.
- Pırasalar hafif yumuşamaya başlayınca kavurma etini de bir bıçak yardımıyla küçük küçük parçalara kesip ilave edin.
- Son olarak rende sarımsak, salça ve bulguru da ekleyip, kaynar suyunu da koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakın.
- Bulgur suyunu çekip yumuşayınca yani yaklaşık 15 dakikada yemeğiniz hazır demektir.
Afiyet olsun!