YAŞAM - YEME - İÇME

1 tarifle 2 yemek: Sebzeli kavurmalı bulgur pilavı

Yalnızca 15 dakikada hem besleyici hem de sağlıklı iki yemek birden yapılabilir mi? Ceren Soysal Demirel kendisinin #TekTencereTekTabak tariflerinden biri olan ‘sebzeli kavurmalı bulgur pilavı’nın inceliklerini paylaştı.

profil
BT Ekip
21.02.2019
1 tarifle 2 yemek: Sebzeli kavurmalı bulgur pilavı

Çocuklu evlerde hem besleyici hem de pratik yemeklerin annelerin gözdesi olduğunu düşünüyorum ve ben böyle yemeklere #TekTencereTekTabak diyorum. Tek bir tencereyle besin değeri yüksek yemekler hazırlamak zamandan kazanç sağlıyor.

 

Malzemeler:

  • 2 bardak siyez bulguru
  • 1 pırasa
  • 150 gr kavurma et (önceden buzluğa atmış olabilir ya da hazır almış olabilirsiniz)
  • 1 havuç
  • 1 sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Kekik, tuz, karabiber
  • 2 buçuk bardak kaynar su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

 

Yapılışı:

  • Siyez bulguru çok faydalı ve lezzetli bir bulgur cinsi ama içinden taş çıkabilir. Kullanmadan önce iyice ayıklama yapmanızı ve yıkamanızı öneririm.
  • Havuçları rendeleyin, pırasayı da ince ince doğrayın ve zeytinyağıyla kavurmaya başlayın.
  • Pırasalar hafif yumuşamaya başlayınca kavurma etini de bir bıçak yardımıyla küçük küçük parçalara kesip ilave edin.
  • Son olarak rende sarımsak, salça ve bulguru da ekleyip, kaynar suyunu da koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte demlenmeye bırakın.
  • Bulgur suyunu çekip yumuşayınca yani yaklaşık 15 dakikada yemeğiniz hazır demektir.

Afiyet olsun!

 

Önceki ve Sonraki
Haberler