1 su bardağı: 250 ml
Üzeri için
Hamur için un, şeker ve mayayı karıştırıp ortasına bir çukur yapın, sıcak suyun içinde yağı eritip ortaya dökün. Yumurta sarısını da ekleyip çatalla hamuru toparlayın.
Un az gelirse 1-2 kaşık daha ekleyebilirsiniz, çok gelirse azıcık ılık su ilavesi yeterli olur. Hamurun kıvamı, biraz ele yapışacak cinsten olmalı. Bu sayede puf puf çörekleriniz oluyor.
Hamuru 30-40 dakika kadar sarıp sarmalayıp sıcak bir yerde mayalanmaya bırakın.
O sırada tarçın ve şekeri karıştırın, esmer şeker varsa süper olur ama yoksa beyaz şeker içine bir çay kaşığı pekmez de ekleyebilirsiniz.
Hamur mayalanınca uzun bir çubuk gibi şekil verip ellerinizle iki karış boyunca açın. Eni dar olsun, boyu uzun kır pidesi görünecek. Üzerine erimiş tereyağını sürüp tarçın ve şekeri dökün ve dar kenarından kat kat sarın. Sonra boynuna bir ip dolayıp kolayca ipi çaprazlayıp kesin. Düzgün yuvarlaklar olsun. Eğer uğraşmak istemezseniz, bıçakla da dilimleyebilirsiniz; toplam üç veya dört parça çıkacaktır.
Yağlı kağıt serili tepsiye alıp önceden ısınmış 175 derece fırında 5 dakika pişirin, hızlıca bir kere çıkarın ve üzerine birer yemek kaşığı krema veya süt sürün. Bu özel tavsiyem çünkü ilave yumuşaklık sağlıyor… Tekrar sıcak fırına verin ve 15-20 dakika içinde üstü kızarıp pişmiş olacak.
Sosu için labne peynirinin suyunu süzüp az yumuşak tereyağı ve bol pudra şekeriyle (önemli) sos yapın. Sıcakken sürün, çeksin. Muazzam oluyor, bunu sakın atlamayın. Afiyet olsun.