Malzemeler:
• 4 çorba kaşığı süzme yoğurt
• 2 diş sarımsak
• 2 adet kuru acı biber
• 4-5 adet ceviz
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
• Sarımsakları havanda azıcık tuzla ezin ve süzme yoğurtla karıştırın. Servis edeceğiniz tabağa koyun.
• Sahanda zeytinyağı, kırılmış ceviz, küçük doğranmış kuru biber ve toz biberi rengi dönene kadar ısıtın.
• Sos ılınınca yoğurdun üzerine dökerek servis edin.
Malzemeler:
• 1 ½ su bardağı haşlanmış nohut
• 2 ½ yemek kaşığı tahin
• 2 diş sarımsak
• 1 limonun suyu
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• ½ çay bardağı su
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• Tuz & karabiber
Yapılışı:
• Öncelikle güçlü bir rondonuz varsa nohutun kabuklarını soymanıza gerek yok. Rondonuzun gücü düşükse kabuklarını soyun.
• Tüm malzemeyi rondoya alın ve pürüzsüz bir kıvam olana kadar çekin.
• Sıvıları hep azar azar koyun. Eğer istediğiniz kıvamdan daha katı olduysa biraz daha su ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Dilerseniz bir sahanda zeytinyağı ve pastırma kavurup servis ederken humusun üzerine dökebilirsiniz.
Bonus: En sevilen 4 mezenin tarifi