YAŞAM - YEME - İÇME

Adana usulü teretür mezesi

Bu tarifle artık maydanozlarınız buzdolabınızda bozulup ziyan olmayacak. Adana’nın az bilinen lezzeti teretür, özellikle de et yemeklerine muhteşem bir eşlikçi oluyor. Okan Filizçay, teretürü ceviz ve nar taneleriyle servis etmenizi öneriyor

profil
BT Ekip
18.08.2024
Adana usulü teretür mezesi
  • 2 deste maydanoz 
  • 2-3 adet marul yaprağı
  • 1 çay bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Arzu ettiğiniz miktarda tuz
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Üzeri için ceviz ve nar taneleri

Marul ve maydanozu çok ince şekilde doğramakla işe başlıyoruz. Doğradıklarımızı bir kaseye alıp yarım limonun suyu ve tuzla ovalıyoruz. Suyunu sıkarak süzüp başka bir kaba alıyoruz.

Üzerine tahin, yoğurt, yarım limonun suyu, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz. (Damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz)

Ceviz ve nar taneleri ile servis ediyoruz.

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler