1 su bardağı: 200 ml
Köfte için:
Geniş bi kasede bulgura sıcak suyu döküp üzerini kapatıp 10 dakika bekletiyoruz.
Yumuşayan bulgura salçayı atıp yoğurmaya başlıyoruz. Salçayı güzelce dağıtınca yumurta ve sonrasında da diğer malzemeleri ekliyoruz. Hamurun kıvama gelmesi için azar azar su ilave edebiliriz.
Hamurdan küçük toplar yapıp buzdolabına dinlenmeye gönderiyoruz. (Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için sık sık elinizi ıslatabilirsiniz)
Asma yapraklarını kaynamış tuzlu suya 7-8 dakikalığına batırıp çıkarıyoruz. Haşlanıp rengi değişen yaprakları direkt soğuk suya bırakıyoruz.
Yaprak destesini rulo yapıp önce ince silindirler halinde sonra da enine doğru ince şekilde doğruyoruz.
Geniş bir tencere ya da tavada ısınan yağda soğanları yumuşatıp ilk salça, sonra da domates ve sarımsağı atıyoruz.
Domatesler pişmeye başlayınca da önce yaprakları, sonra da köfteleri ilave ediyoruz. Bu aşamada suyu parça parça döküyoruz.(Orta ateşte)
Köfteleri dağıtmadan yavaş yavaş yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Yoğurtla servis ediyoruz. (Soğuk da ayrı lezzetli oluyor.)
Hepsi bu kadar, afiyet olsun!