YAŞAM - YEME - İÇME

Avokadolu bruschetta tarifi

İtalyan mutfağının gelenekselleşen lezzetlerinden biri olan avokadolu bruschetta hem pratik hem de lezzetli bir tarif. İdil Yazar okuyucularımız için paylaştı.

profil
İdil Yazar
26.04.2019
Avokadolu bruschetta tarifi

Bruschetta, yemeklerden önce servis edilen İtalyan bir meze ve atıştırmalıktır. İtalya’ya gittiğinizde, hemen her restoranın menüsünde bruschetta ile karşılaşabilirsiniz. İtalyan kökenli bir lezzet olmasına rağmen, özellikle son yıllarda popüler olan bruschetta’nın pek çok farklı versiyonu da bulunmaktadır. Bu tarifte, avokadolu bruschetta yapacağız.  Avokado lezzetini limon, portakal, tahin, zeytin, fesleğen gibi aromatik tatlar ile buluşturan ve kıtır ekmek dilimlerinin üzerinde servis edilen avokadolu bruschetta’yı misafirlerinize yemek öncesi lezzetli bir atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz. Hazırsanız, hemen ilk önce ihtiyacınız olan malzemelere bir göz atalım ve ardından yapmaya başlayalım… 


Malzemeler

•    2 büyük boy yumuşak avokado, 
•    4-5 adet ince doğranmış zeytin,
•    1 tatlı kaşığı tahin,
•    İnce dilimlenmiş baget ekmeği, 
•    5 yaprak ince kıyılmış fesleğen, 
•    Kekik ve pul biber,
•    Tuz ve karabiber, 
•    1 çay kaşığı portakal suyu,
•    1 çay kaşığı limon suyu, 
•    Zeytinyağı 


Nasıl yapılır?

•    İlk olarak avokadoların iç kısmını çıkartarak başlayın. 
•    Daha sonra avokadoyu bir kaseye alın. 
•    İçerisine taze sıkılmış limon ve portakal suyunu ilave edin. 
•    Daha sonra baharatları, ince doğranmış zeytin ve tahini de ekleyip malzemeleri güzelce harmanlayarak karıştırın. 
•    Karışımı ısıtılmış ekmek dilimlerinin üzerine bolca sürün. 
•    Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı gezdirin ve biraz da ince kıyılmış fesleğen serpin. 

Afiyet olsun...
 

Önceki ve Sonraki
Haberler