YAŞAM - YEME - İÇME

Azerbaycan’dan limon dolması tarifi

Azerbaycan’dan limon dolmasını daha önce duymuş muydunuz? Bu farklı tarifi eşlikçi olarak hazırlayıp masalarınızı renklendirebilirsiniz. Okan Filizçay, limon aroması ve etin uyumunu çok seveceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
27.04.2025
Azerbaycan’dan limon dolması tarifi
  • 5 adet limon
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

 

İçi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kuru soğan
  • 250 gr kıyma
  • Baharatlar; zerdeçal, kekik, tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Bir tutam maydanoz 

Limonları yıkadıktan sonra içlerini dikkatlice boşaltıyoruz. Sıcak su ve toz şekerde bekletiyoruz. (Bence bu şekilde biraz pişse daha iyi. Ben orijinal tarife sadık kaldım)

İçi için; ısınan yağda piyazlık doğradığımız soğanları pişiriyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı atıyoruz. Son olarak baharatlar, limon suyu ve maydanozu da ilave edip pişiriyoruz.

Limonların içini kıymayla doldurup tencereye diziyoruz. Tencerenin tabanına iki parmak su dolduruyoruz. Kısık ateşte dikkatlice, kapağı kapalı şekilde yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. 

Hepsi bu kadar, afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler