- Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup 20 dakika kadar kaynatın.
- Baklava için yufkaları paketten çıkardıktan sonra kurumaması için nemli iki bez arasına koyun.
- Fırın tepsinizin altını yağladıktan sonra iki kat yufka koyup üzerine yağ karışımından fırça yardımıyla azıcık sürün.
- Her iki katta bir, yağ karışımından azar azar yaydıktan sonra yufkaların yarısına gelince şam fıstıklarını yayın ve kalan yufkalarla yine iki katta bir, yağ karışımıyla yağlayın.
- Tüm katlar bittikten sonra yufkaları dilerseniz dikdörtgen, dilerseniz de baklava şeklinde kesin.
- En üzerine de tekrar tereyağı sosunu sürdükten sonra 170 derecede fansız fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Fırına göre zaman değişebilir.
- Şerbet soğuduktan ve baklava da iyice ılıdıktan sonra şerbeti yufkaların üzerine dökebilirsiniz.
- Dikkat edin, şerbet ya da yufkalar sıcak olursa baklavanız hamurlaşacaktır.
Afiyet olsun, iyi bayramlar.