Bazı çocuklara hangi balığı verirsek verelim yemiyorlar ama önlerine köfte koyunca akan sular duruyor. İşte bu durumlar için kurtarıcı bir tarifim var: balık köftesi. Yapımı normal köfteden pek de farklı değil.
Malzemeler:
Pişirmek için;
Bir miktar mısır unu.
Yapılışı :
Levrek filetoyu yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup 10 dakika kadar haşlayın.
Balığın piştiğini beyaz renge dönüşünden anlayabilirsiniz.
Balıkları süzüp, küçük parçalara didikleyin. Bu sırada kılçık kontrolü de yapmış olursunuz.
Üzerine kalan tüm malzemeyi ekleyin ve yoğurun.
Köfte harcını ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar halinde hazır edin.
Top köfteleri mısır ununa hafif unlayıp 180° C’de ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT: Dilerseniz yassı köfte şekli verip, mısır unu sürmeden, azıcık zeytinyağıyla yapışmaz tavada da pişirebilirsiniz.